Drobiowa tortilla

Przepis

kładniki

  • filet z kurczaka – 100 g
  • tortilla pełnoziarnista
  • sałata lodowa – 4 liście
  • pomidor
  • świeży ogórek – 1/4
  • rzodkiewka
  • ocet balsamiczny – 1 łyżka
  • jogurt naturalny – 1 łyżka
  • przecier pomidorowy – 1 łyżka
  • zioła prowansalskie
  • słodka papryka
  • oliwa z oliwek – 1 łyżka

Czas przygotowania

20 minut

Filet pokroić na podłużne paski, przyprawić ziołami. Usmażyć na patelni teflonowej z każdej strony pod przykryciem. Rozłożyć tortillę i posmarować ją jogurtem wymieszanym z przecierem pomidorowym. Pokroić warzywa i włożyć do miski, polać octem balsamicznym. Mięso oraz warzywa ułożyć na tortilli, zawinąć. Można jeść na zimno lub podgrzać w mikrofalówce przez 2 minuty.