Składniki
- filet z kurczaka – 150 g
- sałata lodowa lub miks sałat
- pomidorki koktajlowe – 5
- ogórek konserwowy
- oliwa z oliwek – 2 łyżki
- ocet balsamiczny – 1 łyżka
- ostra papryka i kolendra
- sól i pieprz
Czas przygotowania
20 minut
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić ziołami, podsmażyć na patelni grillowej posmarowanej niewielką ilością tłuszczu. Warzywa umyć, pokroić, wymieszać w misce razem z kawałkami mięsa. Polać łyżką octu balsamicznego.
Ocet balsamiczny jest doskonałym dodatkiem do potraw, szczególnie dla
osób dbających o zgrabną sylwetkę. Poprawia proces trawienia, reguluje
pracę jelit, zmniejsza uczucie głodu, poprawia kondycję włosów i paznokci.
Zawiera cenne składniki mineralne, m.in. potas, magnez i fosfor