Sałatka z tuńczykiem i rodzynkami

Przepis

Składniki

  • tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka
  • jajko
  • sałata lodowa – 5-6 liści
  • pomidor
  • kiełki rzodkiewki
  • rodzynki – 20 sztuk
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek – 1 łyżka

Czas przygotowania

15 minut

Odsączyć tuńczyka, wyłożyć do miski, przyprawić. Ugotować jajo na twardo, pokroić w plastry. Warzywa umyć i pokroić. Dodać do ryby wraz z rodzynkami, wymieszać. Na wierzchu ułożyć jajo, posypać kiełkami. Polać oliwą z oliwek.

Kiełki rzodkiewki to wspaniały dodatek
do kanapek i sałatek. Niewielkie roślinki dodają potrawie ostrego
smaku i wzbogacają ją w witaminy C i PP oraz magnez, siarkę i cynk.