Składniki
- świeży łosoś – 300 g
- krewetki – 500 g
- limonka – 1/2
- marchew
- pietruszka
- seler – 1/2
- czerwona papryka – 1/2
- pomidorki koktajlowe – 10
- brokuł
- świeży imbir
- mleczko kokosowe – 1 opakowanie
- pasta rybna – 1 łyżka
- brązowy cukier – 1 łyżka
- curry – 1 łyżka
- kurkuma – 1 łyżka
- ostra papryka – 1 łyżeczka
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek – 2 łyżki
Czas przygotowania
15 minut
Do garnka wlać oliwę, dodać łyżkę startego imbiru, curry i kurkumę, pastę rybną, wycisnąć limonkę. Smażyć 1 minutę. Następnie dolać 0,7 litra bulionu warzywnego, dodać brązowy cukier, posiekaną w paski marchew, paprykę, seler i pietruszkę oraz mleczko kokosowe. Gotować na małym ogniu 2–3 minuty, włożyć pokrojonego w kostkę łososia, brokuły, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką, gotować kolejne 2–3 minuty. Na zakończenie dołożyć krewetki i pomidorki, gotować na małym ogniu około 5 minut.